Passiflora "victoria"

Tai buvo - pirmosios savaitės, kai užsikrėčiau šita nelemta (o gal lemta) manija šiom gėlėm.
Tai buvo - eilinė diena, tiesiog bėgau į autobusų stotelę.
Tai buvo - meilė iš pirmo žvilgsnio.

Stovėjo sau viena, su pora šakų mano pirmoji pasiflora.
Keista, ji buvo be žiedų, niekam neįdomi. Kažkoks vijoklis...
Bet man tai buvo atradimas, spirgėdama iš laimės kad ją radau ir įsigijau.
Tai buvo 2011 metų vasaros galas.

Trumpai:  Passiflora 'victoria' 
(passiflora caerulea x violacea)

Auginimas: lengvas, nereikli
Kaip ir dauguma "populiarių" pasiflorų lengvai auginama. Puikiai tinka pradedantiems.

Auginimas žiemą: Galima šaltai išnešti peržiemoti apysausiai, karts nuo karto palaistant kad nenumirtų. Pavasarį kovo-balandžio mėn. padaugėjus saulutės pradedam daugiau laistyti.

Auginimas vasarą: Vasarą puikiai jaučiasi lauke, prieš nešant į lauką reiktų po truputi pratinti prie saulės. Geriausia apkirpti šakas paliekant apie 1metrą šakų nuo pagrindinės šakos. Naujos šakos negaus tokio didelio šoko ir lapukai nenudegs nuo saulės. Išnešus ant tiesioginės saulės su didele lapija, didžioji dalis greičiausiai nusvils ir nukris, bendras vaizdas bus nekoks, plikos šakos nieko nežavi. ir naudos mažai.
Esant tradiciškam užsispyrimui nežydėti, galima padžiovinti proto ribose. Daugeliui pasiflorų tai sukelia šoką ir jos pradeda krauti žiedus.
Dauginimas: lengvai dauginasi šakelėm pamerktom į vandenį paliekant porą lapų. Galima tiesiai kišti į drėgną žemę ir auginti apdengus stiklainiuku arba nupjautu buteliu. Laikas nuo laiko pravėdinti. Pradėjus leisti šakas, nuimti "šiltnamiuką".

Žiedai: sterilus, ne užmezgia vaisiaus. Bekvapiai. Priklausomai nuo apšvietimo spalva varijuoja nuo šviesiai iki ryškiai rožinės spalvos.

Daugiau fotografijų čia. :]



Komentarai

Populiarūs įrašai